Historie pražírny TRE FORZE! začala v roce 1990, kdy přijal nynější generální ředitel firmy lákavou nabídku německé mezinárodně aktivní skupiny, která se specializuje na výrobu kávy, čaje, čokolády, pečiva, espresso kávovarů a stravování, založit pražírnu na Sicílii a pražit kávu unikátním způsobem a to na otevřeném ohni na olivovém dřevě. I přes riziko a úspěšnou kariéru jako hotelový manažer nastartoval pražírnu Tre Forze! díky velké láskce a vášni pro mimořádnou kavu.
Spolu se sicilskými pražiči znovu objevili a vyvinuli zapomenuté tajemství sicilské espresso kultury: pražení kávy na olivovém dřevu. Optimalizovaný ruční a tradiční proces pražení je určen výhradně k pražení kávy TRE FORZE! Espresso Caffès - a nic jiného! Spolu sledujeme toto tajemství jako náš poklad. Protože to je to: poklad pro znalce po celém světě. TRE FORZE! nese umění požitku za hranice Sicílie.