Cibetka si vybírá k jídlu jen ty nejkvalitnější kávové zrna, které projdou jejím trávicím traktem procesem fermentace což způsobí, že kávová zrna ztratí svoji silnou hořkost a po procesu pražení získají zvláštní jemnou chuť a příjemné aroma. Káva typu Arabika mají plnější tělo, bohaté aroma a lahodnou plnou chuť s náznaky příchuti čokolády, ovoce, oříšků. Obsah kofeinu Arabik je zhruba poloviční oproti kávám typu Robusta
Samozřejmě, že je velmi důležitý i samotný proces pražení kávy. Kávu pražíme středně, aby nedošlo k následnému zhořknutí kávových zrn a byla tak zachována jedinečnost této kávy.
Obyvatelé Indonésie každoročně prohledávájí kávové plantáže za účelem nalezení cibetkového trusu. Tímto způsobem se nasbírá ročně jen několik stovek kil této kávy. Zvláštním faktem je i to, že samotná cibetková káva v Indonésii není tak populární a ceněná jako v jiných zemích.